Annonsering för intelligenta medier

Annonsering via sökmotor

Admoove - ett av Sveriges mest rutinerade Mediabolag

Annonsering via sökmotorerna

Vi på Admoove har en långerfarenhet och hjälper er att skapa och optimera kampanjer för att nå era uppsatta mål och bjuder era konkurrenter på en riktig match. Digital marknadsföring är lätt att mäta och är extremt säljdrivande, för oss börjar framgångsrik marknadsföring med en effektiv strategi utifrån en tydlig målsättning som är anpassad för ert företagsbehov och förutsättningar. Vi hjälper både stora och små företag till digital framgång.

Vad är SEM?

SEM handlar om betald marknadsföring och driva trafik till er hemsida genom att förvärva annonser i sökmotorer. Marknadsföring i sökmotorer är mycket fördelaktig då användarna alltid delar med sig vad de söker. Du som marknadsförare kan därför marknadsföra er mot en specifik sökning och specifik vilja.  För att attrahera befintliga och potentiella kunder är sökordsmarknadsföring ett av de träffsäkra verktyg inom digitalmarknadsföring och ni betalar enbart när någon klickar på er annons.
Sökordsannonsering handlar inte bara om att synas på första sidan, få höga positioner och ökad trafik, utan att det främst handlar om att hitta rätt besökare och kvalificerade leads som ska omvandlas till kunder.
Er annons blir synlig när en besökare exempelvis ”googlar” på sökord och fraser som matchar de valda sökorden.

Hur fungerar SEM?

Google är den största sökmotorn i Sverige med hela 96 % sökningar. Sökmotormarknadsföring bygger på budsystem där man förvärvar annonsplatser för att synas på sökmotorerna, er annons syns då ovan eller bredvid sökresultatet.
Man använder sig av sökmotorernas annos verktyg som fungerar som en auktion där annonsörerna budar på klick, men det är inte alltid det högsta budet som vinner.  Google säkerställer att de bästa annonserna visas först genom att betygsätta dina annonsers kvalité via en form av kvalitetsmärkning som kallas quality score. 
Quality score är ett verktyg för Google att fastställa annonskvalitén och försäkra användarna om att det visas relevanta annonser på sökresultatsidan. 
I praktiken är quality score ett dynamiskt värde mellan 1–10 som Google tilldelar alla dina sökord baserat på hur relevanta dina annonser och landningssida är för sökningen. 
Det är inte alltid den annonsör som är villig att betala mest för ett klick som kommer visas överst då Google även tar med quality score i sin beräkning för att bestämma din AdRank och kostnad per klick. 
AdRank använder sig Google av för att fastställa vilken position din annons förtjänar i förhållande till konkurrenterna.

Hur vi kan hjälpa er?

För att lägga grunden för annonseringens plan och strategi utför vi en noggrann sökordsanalys, bransch- och konkurrensanalys. Vi hanterar budgivning på sökord, skriver attraktiva texter, hanterar styrning av annonser och optimerar löpande era annonser.

Varför en Konkurrensanalys?

Innan man börjar med SEM är det viktigt att känna till sina konkurrenter för att få en bild på vilka ord som är värd att buda på.
I sökordsanalysen får man en indikation om vilka sökord som är konkurrensutsatta. Men för att gå in på djupet tar vi reda mer om era konkurrenter:
  • Vilka är era konkurrenter?
  • Vad skriver dem?
  • Hur ser deras landningsidor ut?
  • Vad är deras målsättningar? 
  • Vilka sökfraser arbetar dina konkurrenter med?

Kombinera SEM med SEO

För er som har en websida som ni vill utveckla eller höja potentialen på rekommenderar vi er att använda er av både SEO och SEM för att få bästa resultat. SEM ger er snabba resultat och öka synligheten för er sajt medan SEO kan skapa en trygg och långsiktig utveckling som ger er bra resultat i det långa loppet.

Fördelar med SEM:

  • Lätt att läsa resultat av din investering med hjälp av Analytics och Googles andra programvaror kopplade till SEM.
  • Ökad trafik till er sajt. Ni kan snabbt få fler besökare genom att synas mer och ibland behöver ni knappt betala någonting (det beror helt på hur stor konkurrensen är om sökordet).
  • Möjlighet till ökad försäljning. Med ökad trafik kan ni få fler som handlar!
  • Google gillar Adwords.

Våra säljare hjälper er utifrån just era behov. Kontakta oss så berättar vi mer!